Coca-Cola snart även i hälsohyllan?

En ny kampanj med några av dryckens hemliga ingredienser lanseras.


För första gången avslöjas några av Coca-Colas hemliga ingredienser. Och det är Coca-Cola självt som gör avslöjandet i en ny reklamkampanj, rapporterar Dagens Media.

Poängen med reklamen är att framhäva att Coca-Cola varit detsamma sedan 1886. Budskapet är att inga konserveringsmedel eller konstgjorda ämnen ska finnas i drycken, enligt Dagens Media.

–Kommunikationen utgår från att konsumenter världen över blir alltmer intresserade av vad som finns i livsmedel. Därför är det en stor affärsmöjlighet för oss att berätta att vi har använt samma naturliga ingredienser ända sedan Pemberton uppfann drycken, säger Hanna Sjöström, övergripande produktchef för Coca-Cola-produkterna i Sverige till Dagens Media.

Vi får veta att bruna färgen härstammar från karamell och att drycken innehåller vegetabliskt extrakt.

På Coca-Cola säger man sig vara nöjda med kampanjen, som lett till att konsumenter uppfattar Coca-Cola som en mindre konstgjord produkt.

Skrivet av:

Senaste nytt

Örebro: Polisen rapporterar om brand

Ukrainska soldater vinterrustar – med handvärmare

I Ukraina är vintern här – den andra i ordningen under Rysslands pågående anfallskrig. Men inför årets krigsvinter är soldaterna bättre förberedda på kylan, anser läkaren "Osmak", som driver ett fältsjukhus nära Bachmut. Många av grabbarna som kommer in har handvärmare under sina kläder och i sina handskar, säger han.

Örebro: Polisen rapporterar om sammanfattning natt

"Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

S: M är "irrelevanta" – ingen huvudmotståndare

Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN. I de senaste valen har S sett både M och SD som huvudmotståndare, men den här gången finns inte Moderaterna med.

Oljekartell motarbetar framsteg i stridsfråga

Pressen ökar på världens länder att ta stora kliv i sitt klimatarbete under mötet COP28 i Dubai – där protester väntar från civilsamhället. En uppmaning från oljekartellen Opec att blockera framsteg om fossila bränslen kan elda på ilskan.

Fortsatt israelisk offensiv i Gaza

Den israeliska armén fortsätter sin offensiv i Gaza. Under natten har elva personer dödats i israeliska flygräder i området, uppger den Hamas-kontrollerade hälsovårdsmyndigheten i Gaza.