Drottning Silvia och pristagaren Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall, under prisutdelningen på torsdagskvällen. Priset lanserades av World Childhood Foundation 2019.
Drottning Silvia och pristagaren Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall, under prisutdelningen på torsdagskvällen. Priset lanserades av World Childhood Foundation 2019. - Foto: TT

Childhoodpris till fritidsledare i Sundsvall

Årets Childhoodpris går till Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall.Det känns sjukt, varför just jag? Jag har inte förstått det, säger Carlson till TT.


En del av motiveringen lyder:

"Andreas ser varje barn och är en inkluderande kraft både i skolan och på skolgården. Hans aktiviteter under rasterna har minskat antalet konflikter och hans sätt att agera med eleverna skapar tillit och trygghet".

— Att engagera sig i barn är jätteviktigt. De är vår framtid och vi måste göra så att de går bra för dem och att de får utvecklas. Man får aldrig ge upp på ett barn, säger Carlson.

Priset delas ut av organisationen World Childhood Foundation och lanserades 2019. Syftet är att synliggöra personer som möter barn och unga i sitt arbete.

Varje år riktas fokuset mot en yrkesgrupp som har en betydande roll för att barn ska vara trygga – men sällan uppmärksammas för sin insats.

Prissumman är 50 000 kronor och ska gå till något som stärker personen i yrkesrollen.

I årets jury sitter bland andra prinsessan Madeleine som är vice hedersordförande för organisationen, Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för Helamalmö och Carin Götblad, polismästare på Nationella operativa avdelningen (NOA).

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.