En man och en kvinna döms för inblandning i en aktion mot flyget på Halmstads flygplats i oktober förra året. Bilden är tagen vid Bromma flygplats där en liknande aktion genomfördes. Arkivbild.
En man och en kvinna döms för inblandning i en aktion mot flyget på Halmstads flygplats i oktober förra året. Bilden är tagen vid Bromma flygplats där en liknande aktion genomfördes. Arkivbild. - Foto: TT

Böter för klimataktion mot flyget

Två klimataktivister i Halmstad döms till böter efter den klimataktion mot flyget som genomfördes på flera flygplatser förra hösten.


De gick ombord på ett plan den 31 oktober 2021 och läste upp ett budskap och hindrade därmed ett flygplan från att lyfta som planerat.

Halmstad tingsrätt dömer mannen och kvinnan för brott mot luftfartslagen. Straffet blir dagsböter på 13 000 respektive 35 700 kronor, rapporterar P4 Halland.

De erkänner gärningen, men hävdar att de inte har begått något brott. De hänvisar till det allvarliga klimatläget och anser att gärningen begåtts i nöd.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.