Leif GW Persson delar ut en känga till en av Stockholms mest klassiska krogar.
Leif GW Persson delar ut en känga till en av Stockholms mest klassiska krogar. - Foto: Stella Pictures & Tomas Oneborg/SvD/TT

Leif GW Perssons diss – mot klassiska krogen: ”Inte dit jag går för att äta gott”

Leif GW Persson älskar mat och går ofta ut och äter. Frågan är var den kände kriminologen går oftast? Nyheter24 har svaret!


Leif GW Persson har ett stort matintresse och favoritköket är italienskt, men även husmanskost slinker ner. 77-åringen är ofta ute och äter, men det finns en grej som han stör sig på. 

– Man sitter och tittar på menyn, man beställer och så kommer maten in. Och ju finare ställe...då kommer det någon tomte och börjar tala om vad man ska äta, har han sagt till Nyheter24 tidigare.

Allt om Leif GW Perssons familj och sex barn – det gör de i dag

Här äter Leif GW Persson alltid lunch

Det finns en restaurang som får besök av Leif GW Persson oftare än andra, och det är Operabaren i Stockholm. Där äter kriminologen ofta lunch – och enligt 77-åringen blir det sällan några överraskningar. 

– Det är som att vandra nerför minnets allé. Det är alltid samma matsedel. De har inte bytt sedan jag började gå där för 55 år sedan och fortsätter: 

– Jag går dit mest för att kolla att det smakar som förr, men om jag ska äta gott är det inte dit jag styr kosan.

Leif GW Persson om fallet han aldrig glömmer: "Skulle koka lim på Anders Eklund"

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.