Fredag 25 Jun
Stockholm

Skolbrand troligen anlagd

Den explosionsartade branden i en Halmstadskola ser ur att ha varit anlagd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den explosionsartade branden i Vallåsskolan i Halmstad i natt ser ur att ha varit anlagd, enligt polisen som nu väntar in en teknisk undersökning.

– Det brinner fortfarande och brandkåren räknar med att ha släckt vid lunchtid. Så den tekniska undersökningen måste vänta till torsdagen när alla brandrester har svalnat, berättar kriminalkommissarie Sten Lindberg, som leder förundersökningen hos Hallandspolisen.

– Men när det gäller sådana här bränder ligger det nära till hands att fundera på om någon har tuttat på med vett och vilja, säger han.

– Enligt brandmännen handlar det om en explosionsartad brand eftersom lågor slog upp genom taket redan när de kom till skolan. Då är det lätt att dra slutsatsen att det handlar om ett snabbt förlopp som inte brukar vara fallet när det gäller bränder på grund av elfel till exempel, säger Lindberg.

Skolmatsalen, ett varuintag och personalutrymmen har totalförstörts, enligt polisen. Resten av skolan är helt eller delvis rökskadad. Undervisningen har ställts in helt för de cirka 400 eleverna i årskurs 4-9. Förskolan till och med klass tre uppges fungera som vanligt i oskadda lokaler.

Larmet kom till polis och räddningstjänst strax före klockan två natten till onsdagen. Personal från fyra stationer, 30-talet brandmän, har deltagit i släckningsarbetet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela