Mannen ska enligt åtalet ha hittat på historien om en kusin som begått självmord i syfte att pressa kvinnan på pengar. Arkivbild.
Mannen ska enligt åtalet ha hittat på historien om en kusin som begått självmord i syfte att pressa kvinnan på pengar. Arkivbild. - Foto: TT

Mamma till dömd son utpressad – man åtalas

Mannen påstod att kvinnans son begått en våldtäkt och pressade henne på miljonbelopp. Nu åtalas han för grovt bedrägeri, rapporterar Sydsvenskan.


Det var i augusti som en 26-årig man knackade på dörren hos en kvinna i Vellinge kommun. Efter att ha blivit insläppt påstod han sig ha en kusin som tagit livet av sig efter att ha blivit våldtagen av kvinnans son, som vid tidpunkten satt häktad och som tidigare dömts för sexualbrott.

Enligt den åtalade skulle kvinnans son mördas om hon inte betalade honom, vilket fick kvinnan att föra över drygt 1,5 miljoner konor till hans konto. Senare fick dock kvinnan kontakt med en annan person som sade att mannens historia var påhittad och att kusinen aldrig funnits på riktigt.

Då gick kvinnan till polisen, som kunde gripa 26-åringen kort därpå.

Mannen, som är dömd för flera brott sedan tidigare, nekar till brott och hävdar att miljonsumman betalades som ett "frivilligt skadestånd".

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!