En liga misstänks ha stulit ett 30-tal takboxar i norra Stockholm. Bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
En liga misstänks ha stulit ett 30-tal takboxar i norra Stockholm. Bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild. - Foto: TT

Misstänkt takbox-liga sprängd i Stockholm

Antalet stulna takboxar har ökat dramatiskt. Nu sitter två personer häktade misstänkta för att ha stulit ett 30-tal boxar.


I början av året märkte polisen att stölderna av takboxar till bilar gick upp dramatiskt i norra Stockholm. Av totalt 33 stölder hade 30 begåtts i området.

I fredags såg spanare från gränspolisen att bilar åkte till och från en plats i Upplands Väsby, ibland med en takbox på taket och ibland utan.

När spanarna tillsammans med ingripandepoliser slog till kunde man gripa tre personer på plats och 20 takboxar togs i beslag. Vid en husrannsakan i ett annat fordon hittades ytterligare takboxar

"Troligen har samtliga stulna takboxar återfunnits. Vi har med stor sannolikhet stoppat en pågående brottsserie som har drabbat invånare i norra Stockholm", säger Daniel Almskog, gruppchef på gränspolisens grupp mot internationella brottsnätverk, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Två av de gripna sitter nu häktade.

Enligt Kristian Bergström, kommunpolis i Sollentuna, är takboxar vanligtvis inte särskilt populära bland tjuvar. Deras skrymmande form gör dem svåra att transportera.

"Men takboxar har ofta en dålig låsanordning och är relativt enkla att stjäla. Många stulna takboxar säljs sannolikt på begagnatmarknaden", säger Kristian Bergström, i pressmeddelandet.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!