Polis i Jönköping larmades tidigt på fredagsmorgonen efter höga smällar hörts. Arkivbild.
Polis i Jönköping larmades tidigt på fredagsmorgonen efter höga smällar hörts. Arkivbild. - Foto: TT

Skottlossning mot fastighet i Jönköping

Polis larmades till en adress i Jönköping vid 5-tiden på fredagsmorgonen efter att höga smällar hörts i området. På plats konstaterade polisen att det finns skador på en fastighet som tyder på skottlossning.


Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Polisen spärrade av ett område och har gjort en teknisk undersökning av platsen. Vid 11-tiden hävdes avspärrningarna.

Händelsen utreds som försök till mord och grovt olaga vapenbrott. Ingen är i nuläget gripen.

— Vi förstärkt med poliser på plats som en trygghetsskapande åtgärd. Vi vet att det kan skapa oro när en sådan här sak händer och det finns poliser på plats i de centrala delarna av Jönköping, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

Polisen uppmanar dem som har sett eller vet något som kan ha anknytning till den misstänkta skjutningen att kontakta poliser på plats eller via 114 144.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.