Stockholm

27-åring åtalas för mord i Kalmar

En man åtalas för mord och mordförsök. Arkivbild.
En man åtalas för mord och mordförsök. Arkivbild. Foto: TT

Den 6 mars förra året hittades en skottskadad man i området Ängö i Kalmar. Han avled senare på sjukhus och nu åtalas en 27-årig man för mord, rapporterar lokala medier.


Enligt åklagare Kjell Janneson ska mordet vara en del av en konflikt i gängmiljö och motivet kan vara hämnd för ett annat mord i Kalmar.

— Den misstänkte skytten har uttryckligen sagt i förhör att han tänker skjuta den som dödade hans absolut bästa vän. Jag tror han var ute efter en annan person, men sköt den han kom åt, säger åklagaren till Barometern.

27-åringen åtalas också för mordförsök i tre fall, varav ett i samband med mordet. De andra två fallen gäller två andra skottlossningar.

I samband med en skottlossning den 16 februari 2022 var enligt åtalet även en 27-årig man från Norrköping inblandad. Han åtalas för grovt vapenbrott, mordförsök och framkallande av fara för annan.

I samband med en skottlossning den 18 februari 2022 har en 29-årig man från Eskilstuna också varit inblandad, enligt åklagaren. Han åtalas för medhjälp till mordförsök.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.