En man åtalas för mord och mordförsök. Arkivbild.
En man åtalas för mord och mordförsök. Arkivbild. - Foto: TT

27-åring åtalas för mord i Kalmar

Den 6 mars förra året hittades en skottskadad man i området Ängö i Kalmar. Han avled senare på sjukhus och nu åtalas en 27-årig man för mord, rapporterar lokala medier.


Enligt åklagare Kjell Janneson ska mordet vara en del av en konflikt i gängmiljö och motivet kan vara hämnd för ett annat mord i Kalmar.

— Den misstänkte skytten har uttryckligen sagt i förhör att han tänker skjuta den som dödade hans absolut bästa vän. Jag tror han var ute efter en annan person, men sköt den han kom åt, säger åklagaren till Barometern.

27-åringen åtalas också för mordförsök i tre fall, varav ett i samband med mordet. De andra två fallen gäller två andra skottlossningar.

I samband med en skottlossning den 16 februari 2022 var enligt åtalet även en 27-årig man från Norrköping inblandad. Han åtalas för grovt vapenbrott, mordförsök och framkallande av fara för annan.

I samband med en skottlossning den 18 februari 2022 har en 29-årig man från Eskilstuna också varit inblandad, enligt åklagaren. Han åtalas för medhjälp till mordförsök.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.