Via en hemsida gick det att köpa iptv-boxar för att kunna streama olovligt delade filmer. Nu åtalas en man i Trelleborg för upphovsrättsbrott. Arkivbild.
Via en hemsida gick det att köpa iptv-boxar för att kunna streama olovligt delade filmer. Nu åtalas en man i Trelleborg för upphovsrättsbrott. Arkivbild. - Foto: TT

Man i Skåne åtalas för att ha sålt pirat-tv

En man i Trelleborg åtalas för upphovsrättsbrott för att ha drivit en tjänst för pirat-tv, rapporterar Trelleborgs Allehanda.


I över ett och ett halvt år drev mannen en hemsida där han sålde iptv-boxar där kunder kunde streama olovligt delade filmer. Mannen greps i i maj förra året och vid en husrannsakan hittade polisen ett antal iptv-boxar som gick att köpa via hemsidan och i mannens dator hittades exempelvis beställningar och inloggningar med anknytning till iptv-verksamheten.

Polisen har kunnat se att mannen fått åtminstone 5,5 miljoner kronor insatta på två konton och under utredningen har man fryst hans tillgångar på över 16 miljoner kronor.

Företagen som är målsägare i ärendet – SF (Svensk filmindustri) och Nordisk film – vill att mannen betalar skadestånd, men enligt tidningen framgår det inte i åtalet hur mycket filmbolagen kräver.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!