Stockholm

Enkla knepet – så får du pengarna från elstödet före andra: "Kontrollera att..."

Försäkringskassan har flaggat för en viktig detalj, om du vill vara säker på att få ditt elstöd så snabbt som möjligt
Försäkringskassan har flaggat för en viktig detalj, om du vill vara säker på att få ditt elstöd så snabbt som möjligt. Foto: Jona Ekströmer/Johan Nilsson/TT

Den 20 februari börjar elstödet betalas ut. Vill du säkerställa att din utbetalning inte kommer dröja? Gör så här!


Läs mer

Elstödet betalas ut till den som hade ett eget elnätsavtal vid brytpunkten den 17 november förra året och är baserat på elförbrukningen mellan oktober 2021 och september 2022. Det betalas ut med 79 öre per kilowattimme i elområde 4, och med 50 öre per kilowattimme i elområde 3.

Men det finns en fälla som gör att du kan bli utan elstöd – läs mer om det här.

Försäkringskassan om elstödet: "Då tar det längre tid"

Har din ekonomi drabbats hårt av den senaste tidens skenande elpriser? Då kan det vara värt att se till att du får dina elstödspengar så fort som möjligt.

För att vara säker på att utbetalningen inte dröjer finns det en viktig sak att säkerställa, nämligen att det finns ett konto dit pengarna kan sättas in. Försäkringskassan, som har hand om utbetalningen av elstödet, har meddelat att personen som står på elnätsavtalet behöver anmäla ett konto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari.

"Här kan du också kontrollera om du redan har ett konto anmält i Swedbanks kontoregister. Det gäller även dig som är kund i Swedbank", skriver Försäkringskassan på sin hemsida.

Du blir inte utan pengar om du inte anmäler ditt konto, men det kommer ta längre tid innan du får dem. Man behöver inte bli kund hos Swedbank för att anmäla sitt konto.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.