De båda häktade männen greps efter att polis med vapen och hundar stormat en bostad i Falkenberg på fredagen. Arkivbild.
De båda häktade männen greps efter att polis med vapen och hundar stormat en bostad i Falkenberg på fredagen. Arkivbild. - Foto: TT

Åklagaren: Flickor kidnappade en betydande tid

De två män som sitter häktade misstänkta för människorov och grov våldtäkt i Falkenberg misstänkt ha hållit tre tonårsflickor inlåsta under "en betydande tid", uppger åklagare Jon Lindahl.


Männen, som båda är i 30-årsåldern, greps i fredags när polisen slog till mot en lägenhet där tre tonårsflickor misstänks ha hållits fångna.

— Det är unga tjejer, de är i tonårsåldern, säger åklagare Jon Lindahl.

Exakt hur länge flickorna har varit inlåsta är han förtegen om, men berättar att det rör sig om en "betydande tid".

— Det är inte rent tillfälligt, utan brottstiden sträcker sig från den 2 februari till den 3. Så det har passerat ett antal timmar i alla fall, säger han.

Hur flickorna kommit i kontakt med de brottsmisstänkta männen, eller vad de hade för relation till varandra, vill åklagaren inte gå in på. Inte heller om alla tre misstänks ha blivit utsatta för våldtäkt.

— Vi utreder öppet att det kan vara så att alla blivit utsatta för brott av olika slag. Jag kan inte uttala mig i nuläget om vem som är utsatt för vad, säger Jon Lindahl.

TT: Vem larmade polisen?

— Jag kan inte uttala mig om det nu heller.

Utredningen befinner sig i ett tidigt skede och förhör ska hållas med såväl målsägande som vittnen och de misstänkta männen.

— Sedan är det tekniska åtgärder som ska göras. Rubriceringen är grov våldtäkt, då har man ett helt batteri med utredningsåtgärder som man gör, säger Jon Lindahl.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!