Lägenheten såg ut som en verkstad.
Lägenheten såg ut som en verkstad. - Foto: Hyres- och arrendenämnden i Jönlöping

Man hade vapenverkstad och två kanoner i lägenheten – upptäcktes efter explosion

Lägenheten i Växjö användes som verkstad, och i trerummaren hittades två gjutjärnskanoner, en hink patroner och en stor borr. Nu vräks mannen från sin bostad.


I slutet av maj förra året fick räddningstjänsten rycka ut till en bostad efter en explosion. Mannen som bodde i lägenheten fick föras till sjukhus och läggas in för sina brännskador. 

När polisen kom till lägenheten möttes de av något som snarare såg ut som en verkstad, som sannolikt använts för tillverkning av vapen- och ammunition, något som Hem&Hyra var först att skriva om.

Här kan du läsa om hyresgästen som drog el från tvättstugan och hyrde ut lägenheten svart.

Mannens bostad var snarare en verkstad. Foto: Hyres- och arrendenämnden i Jönköping

Två kanoner 

I den 77 kvadratmeter stora lägenheten fanns två gjutjärnskanoner, sex stycken 3D-printar, flera stora verktygsmaskiner och en stor hink fylld med patroner. 

Ett av rummen var helt inredd som en verkstad och i både vardagsrummet och badrummet fanns spår efter explosionen, enligt dokument från Hyres- och arrendenämnden i Jönköping som Nyheter24 tagit del av.

Badrummet. Foto: Hyres- och arrendenämnden i Jönköping

Mannen "intresserad av antika vapen"

Mannens förklaring till att lägenheten såg ut som en vapenverkstad, har varit att hans "hobby är antikt skytte och han utför renoveringar av äldre vapen och vapendelar åt sig själv och andra."

Han säger sig även lida av en depression, och har därför haft svårt att hålla ordning i sitt hem. 

Hyresnämnden har nu gett hyresvärden rätt att vräka mannen från bostaden. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.