En man i 55-årsåldern döms till fängelse för grova sexuella övergrepp. Arkivbild.
En man i 55-årsåldern döms till fängelse för grova sexuella övergrepp. Arkivbild. - Foto: TT

Mannen lät folk ha sex med sin sambo mot betalning – döms till fängelse

En man i 55-årsåldern döms till tio års fängelse för grova våldtäkter mot sin sambo, meddelar Norrtälje tingsrätt. Han döms även för grovt koppleri för att ha sålt sambon till andra.


Mannen greps sedan en av sambons vänner polisanmält honom, och har suttit häktad sedan i maj 2022. Enligt tingsrätten har han under flera års tid "systematiskt" utsatt sambon för grova kränkningar och övergrepp och brutit ner hennes förmåga att göra motstånd.

Han har också låtit andra ha sex med sambon mot betalning.

Bevisningen mot honom består av vittnesmål från sambon samt flera andra personer, liksom mobilchattar och videoklipp.

Vittnen beskriver i förhör hur mannen haft sambon i ett "järngrepp" och under konstant övervakning. Kvinnan själv uppger att mannen hotat henne med våld eller att han skulle ta deras gemensamma barn om hon inte gjorde som han sa.

Mannen nekar till brott och har förklarat sitt agerande med ett intresse för BDSM-sex. Tingsrätten drar dock slutsatsen att han utnyttjat "praktiken" för att "misshandla och förnedra sambon".

Han döms för tre fall av grov våldtäkt, våldtäkt, grovt koppleri, koppleri, barnpornografibrott, dopingbrott och grov kvinnofridskränkning.

Påföljden blir tio års fängelse. Han ska också betala skadestånd till sambon på knappt 680 000 kronor. Ytterligare en person döms för fyra fall av sexköp till dagsböter.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!