En begravning i Liviv, Ukraina, där Jenny Strömstedt nu befinner sig.
En begravning i Liviv, Ukraina, där Jenny Strömstedt nu befinner sig. - Foto: Anders Wiklund/Petros Giannakouris/TT

Jenny Strömstedt i Ukraina – tar skydd när flyglarmet går: ”Till skyddsrummet”

Jenny Strömstedt är på plats i Ukraina för att rapportera inför årsdagen av Rysslands anfallskrig. I en story på Instagram visar programledaren när flyglarmet går i staden Lviv och hon får fly ner i ett skyddsrum.


Vi är vana att se Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon, men nu befinner sig den folkkära programledaren i den ukrainska staden Lviv. 

I ett inlägg på Instagram berättar hon om känslorna inför att åka dit:

"På väg till Ukraina. Felix och jag är ett av flera team som kommer att rapportera på plats i landet inför årsdagen av Rysslands anfallskrig. Jag ser mycket fram emot att få återse Sonya, Zhenya och många andra vars berättelse om kriget och livet vi kunnat ta del av i intervjuer under det gångna året." 

Stödet till Jenny Strömstedt: "Var rädda om er"

Under inlägget får hon stöd av bland annat TV4-kollegan Anna Brolin och journalisten Katarina Wennstam.

Skärmavbild: instagram/jennystromstedt

Tar skydd i kyrka

På plats i Lviv märks krigets närvaro. I en Instagram-händelse som Jenny Strösmtedt lagt upp, hörs flyglarmet gå över staden och TV4-profilen och hennes fotograf får söka skydd i en kyrka.

"Vi ska bege oss till ett skyddsrum som ligger i en kyrka och hälsa på några barn. Det var planerat sedan innan, och de befinner sig där just nu", säger hon i klippet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!