En detalj blev avgörande för att polisen förstod att de mordmisstänkta kvinnorna ljög, uppger Sveriges Radio
En detalj blev avgörande för att polisen förstod att de mordmisstänkta kvinnorna ljög, uppger Sveriges Radio - Foto: Privat

Toves mördare ändrade sin berättelse – det var polisens taktik

Publicerades: 20 Mar, 18:52, Uppdaterades: 19 Apr, 15:54

Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har dömts för mordet på Tove i Vetlanda. En detalj gjorde att polisen kunde knäcka deras berättelse och därigenom förstå att de inte talade sanning.


Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har nu dömts för mordet på Tove i Vetlanda. Till en början uppgav de en liknande historia för polisen om vad som hade hänt den där natten då Tove försvann. 

Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, döms efter mordet på Tove

Johanna Leshem Jansson ändrade sin berättelse

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman ska initialt ha berättat ungefär samma sak om vad som hänt under natten: Leshem Jansson ska ha kört Hellman raka vägen hem efter att de ätit på McDonald’s. 

Men enligt Sveriges Radio P4 hade polisen en avgörande taktik som lyckades slå hål på de  kvinnornas berättelse om vad som hänt under natten då Tove försvann. Polisen ska nämligen ha sagt till Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman att man skulle kunna se hur de hade rört sig under natten, genom att analysera deras mobiltelefoner. 

Maja Hellman ska då ha stått fast vid sin berättelse då hon hade lämnat telefonen hemma, samtidigt som Johanna Leshem Jansson ska ha valt att ändra sin berättelse, då hon haft sin telefon med sig under natten. 

Johanna Leshem Janssons liv innan mordet på Tove: "Utåtriktad"

Johanna Leshem Jansson påstod att de åt "hasch-kakor"

Johanna Leshem Jansson ska istället ha berättat att de två kvinnorna åkte på en tur ut på landsbygden för att äta hasch-kakor, och det var då polisen ska ha förstått att de inte berättade hela sanningen om vad som hänt. 

Polisen ska nämligen ha fått en fingervisning om var kroppen gömts, innan de fick fram koordinaterna ur Leshem Janssons telefon. Detta genom informationen om att de befunnit sig på landsbygden för att äta hasch-kakor.   

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Äldre man allvarligt skadad i trafikolycka

Jönköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Bilist och cyklist kolliderade i Jönköping", skriver polisen på sin hemsida.

Franska matproducenter sänker priserna

75 matproducenter i Frankrike har kommit överens om att sänka priserna tills juli. Beskedet kommer efter påtryckningar från den franska regeringen och finansminister Bruno Le Maire i spetsen, rapporterar Financial Times.

Efter anklagelsen: Kinas ambassadör läxas upp

Han fällde kommentarer som är "sanslösa och provokativa". Sydkoreas utrikesdepartement har därför kallat till sig Kinas ambassadör för att protestera.

Friande domar i stor fakturahärva

Sex personer i Luleå som åtalats misstänkta för att ha lurat till sig mångmiljonbelopp med bluffakturor frias. Bevisningen har "inte nått upp till den nivå som krävs för en fällande dom", skriver Luleå tingsrätt i ett pressmeddelande.

Pappan till den mördade 15-åringens skolkompis: ”Gråten satt i halsen”

1 timme sedan
Morgonen efter att en pojke i 15-årsåldern knivskurits till döds samlas flera personer vid platsen. En av dem, Henrik, är pappa till en pojke i samma ålder. Jag ville bara se om det var verkligt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.