En detalj blev avgörande för att polisen förstod att de mordmisstänkta kvinnorna ljög, uppger Sveriges Radio
En detalj blev avgörande för att polisen förstod att de mordmisstänkta kvinnorna ljög, uppger Sveriges Radio - Foto: Privat

Toves mördare ändrade sin berättelse – det var polisens taktik

Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har dömts för mordet på Tove i Vetlanda. En detalj gjorde att polisen kunde knäcka deras berättelse och därigenom förstå att de inte talade sanning.


Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har nu dömts för mordet på Tove i Vetlanda. Till en början uppgav de en liknande historia för polisen om vad som hade hänt den där natten då Tove försvann. 

Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, döms efter mordet på Tove

Johanna Leshem Jansson ändrade sin berättelse

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman ska initialt ha berättat ungefär samma sak om vad som hänt under natten: Leshem Jansson ska ha kört Hellman raka vägen hem efter att de ätit på McDonald’s. 

Men enligt Sveriges Radio P4 hade polisen en avgörande taktik som lyckades slå hål på de  kvinnornas berättelse om vad som hänt under natten då Tove försvann. Polisen ska nämligen ha sagt till Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman att man skulle kunna se hur de hade rört sig under natten, genom att analysera deras mobiltelefoner. 

Maja Hellman ska då ha stått fast vid sin berättelse då hon hade lämnat telefonen hemma, samtidigt som Johanna Leshem Jansson ska ha valt att ändra sin berättelse, då hon haft sin telefon med sig under natten. 

Johanna Leshem Janssons liv innan mordet på Tove: "Utåtriktad"

Johanna Leshem Jansson påstod att de åt "hasch-kakor"

Johanna Leshem Jansson ska istället ha berättat att de två kvinnorna åkte på en tur ut på landsbygden för att äta hasch-kakor, och det var då polisen ska ha förstått att de inte berättade hela sanningen om vad som hänt. 

Polisen ska nämligen ha fått en fingervisning om var kroppen gömts, innan de fick fram koordinaterna ur Leshem Janssons telefon. Detta genom informationen om att de befunnit sig på landsbygden för att äta hasch-kakor.   

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.