En man döms till ett långt fängelsestraff efter att bland annat ha knivhuggit en kvinna i halsen. Arkivbild.
En man döms till ett långt fängelsestraff efter att bland annat ha knivhuggit en kvinna i halsen. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Högg kvinna i halsen – döms för mordförsök

En man i 60-årsåldern har dömts till åtta års fängelse efter att ha knivhuggit en kvinna, bland annat i halsen och magen, i en lägenhet i Östertälje.


Det var i juli i somras som polisen larmades till lägenheten där de fann den svårt skadade kvinnan. I bostaden fanns även mannen som hade skador som han tillfogat sig själv, skriver Länstidningen.

Kvinnan fördes snabbt till sjukhus. En läkare på traumaenheten har intygat att kvinnan skulle ha dött till följd av skadorna om man inte lyckats operera henne omgående.

Mannen har nekat till brottet och hävdat att han bara viftat med kniven för att hålla kvinnan på avstånd. Södertälje tingsrätt anser dock att kvinnans skador var alltför omfattande och dömer honom för mordförsök. Han ska också betala ett stort skadestånd till kvinnan.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.