Ett snöoväder i Göteborgsområdet i början av mars. Arkivbild.
Ett snöoväder i Göteborgsområdet i början av mars. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Ny varning från SMHI: Här kan det komma 15 centimeter snö

Publicerades: 28 Mar, 21:00, Uppdaterades: 29 Mar, 07:25

Efter tisdagens stökiga snöfall kring Stockholm och Uppsala följer onsdagen med mer snöoväder – främst i gränszonen mellan Svealand och Götaland. Lokalt kan det falla uppemot 15 centimeter.


Snöfallet beror på ett lågtryck som rör sig in under natten till onsdagen, enligt Viktor Bergman, meteorolog vid SMHI.

Gula varningar för snöfall har utfärdats i norra Bohuslän, Dalsland, sydligaste Värmland, norra Västergötland, södra Örebro län, nordvästra Östergötland, norra Östergötland, södra Sörmland och sydligaste Stockholms län.

— Här kan det komma 5 till 10 centimeter snö och lokalt uppemot 15 centimeter eller ännu mer, säger Bergman.

Det ymniga snöfallet kan komma att påverka trafiken i form av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Det finns risk för förseningar inom kollektivtrafiken.

Ovädret dröjer sig kvar över Gotland

Mot eftermiddagen väntas snöfallet avta över det mesta av landet, men över ostligaste Svealand och Gotland kan något dröja sig kvar.

— Vi har även nederbörd längre söderut, då i form av regn. Det kommer lite snö i inre Götaland men det övergår delvis till regn och kommer inte i lika stora mängder. Regnet i södra Götaland hänger kvar till kvällen.

Bergman säger att det ser ut som att det skulle kunna utfärdas en varning för snöfall på en liknande bana även på torsdag.

Helgen ser däremot ut att bli solig på de flesta håll – men fortsättningsvis relativt kallt för årstiden och kalla nätter.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Barn allvarligt skadad efter påkörning

"Unabombaren" Kaczynski är död

Theodore "Ted" Kaczynski, känd som "unabombaren" har avlidit i fängelset, enligt ett uttalande från kriminalvården i USA.

Viaplay rasar – men svensk strömning växer

1 timme sedan
Strömningstjänsten Viaplay har kollapsat på börsen i veckan. Kunderna sviker och annonsmarknaden viker ned, enligt bolaget. Men svenskarna betalar mer för strömningstjänster nu än för ett år sedan och branschen växer, enligt Marie Nilsson på Mediavision.

Krisen avvärjd: Jordgubbar till midsommar

1 timme sedan
Den senaste tidens värme har gjort att jordgubbarna ser ut att mogna i tid. Det ska gå att få svenska jordgubbar på bordet till midsommar i hela landet, enligt Bärfrämjandet.

Efter åtalet – Trump möter vänligt sinnad publik

1 timme sedan
USA:s tidigare president Donald Trump gör sina första officiella framträdanden sedan han åtalats i ett omfattande federalt mål – och han väljer att göra dem hos några av sina trognaste republikanska anhängare i delstaten Georgia och i North Carolina.

Barnens öde lyfter hela landet

2 timmar sedan
Vi hittade barnen: mirakel, mirakel, mirakel! Orden speglar stämningen i Colombia och tillhör general Pedro Sánchez som ledde sökinsatsen efter de fyra försvunna barnen i Amazonas regnskog.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.