Har du funderat på varför inte personalen på McDonald's bär handskar? Det här är varför
Har du funderat på varför inte personalen på McDonald's bär handskar? Det här är varför - Foto: M. Spencer Green/Håkon Mosvold Larsen/TT

McDonald's svarar: Därför bär personalen i köket inte handskar

En kund på McDonald's undrade varför kökspersonalen i ett klipp inte bar handskar. Det här är anledningen, enligt snabbmatsjätten själva.


McDonald's har en mängd populära menyer och produkter på sin meny, inklusive deras klassiska Big Mac och omtyckta Chicken McNuggets. 

Men det finns ytterligare en gammal favorit från McDonald's meny som kunderna verkar sakna, trots att det var flera, flera år sedan den togs bort. 

Ja, för i kommentarsfältet på nästintill varje inlägg som McDonald's Sverige lägger ut på Instagram ber kunderna om samma sak: "Ta tillbaka McWrap!".

McDonald's nya besked om kundfavoriten McWrap: "Otroligt, men sant"

Varför har inte personalen på McDonald's handskar?

Och det är inte det enda som engagerar kunderna på Donken. I ett av McDonald's Sveriges senaste inlägg på Instagram visar nämligen en köksanställd hur man tillreder deras kampanjburgare "Crafted Chicken Hot Jalapeno".

I kommentarsfältet anmärker flera kunder på att personen i videon inte bär handskar. Är du också nyfiken på att veta varför? 

På en av kommentarerna har McDonald's gått in och svarat en skeptisk kund.

"Det är bättre att tvätta händer regelbundet", svarar de. 

Livsmedelsverket: "Engångshandskar kan inte ersätta handtvätt"

På sin hemsida skriver Livsmedelsverket att den som jobbar med mat och vill använda plasthandskar bör vara noga med att göra det korrekt:

"Att använda engångshandskar kan inte ersätta handtvätt och ska bara ske som komplement till god handhygien. Om engångshandskar används på fel sätt kan det öka risken för smittspridning. Den som bär handskar kan till exempel byta för sällan eftersom personen inte känner sig smutsig."

Den mikrobiologiska miljön inuti handsken är dessutom mycket gynnsam för tillväxt av bakterier. 

"Företagaren ska ha försäkrat sig om att handskarna är tillverkade av material som är godkända för att komma i kontakt med den typ av livsmedel som hanteras", skriver Livsmedelsverket.

Nyheter24 har sökt Mcdonald's Sverige för en kommentar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!