I helgen kan vi få temperaturer på upp till 25 grader
I helgen kan vi få temperaturer på upp till 25 grader - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Johansen, Erik

Sommarvärme på ingång – här kan det bli upp till 25 grader i helgen

De senaste dagarna har vi sett sol på flera håll i landet. Inför helgen tog Nyheter24 hjälp av meteorologen Katarina Andersson för att reda ut vad helgen har för väder att erbjuda.


Under torsdagseftermiddagen kom beskedet att eldningsförbud införs i hela Stockholms län. De senaste dagarna har vi också sett höga temperaturer på flera håll i landet. 

Då helgen är i antågande tog Nyheter24 en pratstund med SMHI:s meteorolog Katarina Andersson för att se hur helgens väder blir. 

Här kan det bli 25 grader

På flera håll finns det risk för moln och även regn. Något Katarina Andersson välkomnar med bakgrund av den höga värmen och torkan som råder. 

–  I helgen kommer det bli lite mer moln generellt sett i hela landet. Under fredagen kan det bli lite regnstänk i mellersta delarna av landet. Det behövs regn i och med att det är torka nu, berättar hon.

Under lördagen och söndagen kommer däremot varma vindar att röra sig över flera områden och höga temperaturer kan visa sig på några ställen.

– Under lördag och söndag kommer temperaturen stiga upp emot 25 grader och då rör det sig främst om områdena runt Norrlandskusten, de västra delarna av Stockholm och inlandet runt Götaland. 

Ostadigare väder i början av veckan

I början av nästa vecka blir det lite mer ostadigare väder. Moln och skurar kan vara att vänta på flera håll.

– Lite mer moln och någon skur här och där. Göteborg ser ut att ligga mest i riskzonen just nu. På tisdag och onsdag nästa vecka kommer regn att passera norrut och röra sig söderut.

/
Sol
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!