Flera personer larmade om skottlossningen som inträffade i ett bostadsområde i Rågsved i södra Stockholm.
Flera personer larmade om skottlossningen som inträffade i ett bostadsområde i Rågsved i södra Stockholm. - Foto: Blåljusbilder/TT

Tre skjutna i Stockholm – en död

Tre personer i 20-årsåldern sköts i Rågsved i södra Stockholm sent på onsdagskvällen. En av dem avled av sina skador. Fem personer har anhållits misstänkta för mord och mordförsök.


Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att en person avlidit av sina skador. En av de skjutna har allvarliga skador och en tredje person uppges ha lindriga skottskador.

Vittne: "Skarpa smällar"

Klockan var strax före midnatt på onsdagskvällen när polisen fick in flera larm om skottlossningen.

— Jag hörde att det inte var fyrverkerier, utan det lät som pistolskott. Det var skarpa smällar som kom onaturligt, säger ett vittne till Aftonbladet.

På plats gav polisen de skjutna första hjälpen, och samtidigt inleddes en stor insats i området. Under en dryg timme stannade inte SL sina tåg vid tunnelbanestationen i Rågsved på uppmaning av polisen.

Fem personer gripna

Under natten har flera personer kontrollerats och tagits in till förhör. Fem personer kunde gripas och under morgonen har samtliga anhållits, misstänkta för mord och försök till mord.

— Det är inte helt bekräftat än, men mycket tyder på att det kan vara kopplat till den grova brottsligheten som skett i regionen sedan några månader tillbaka, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson till Dagens Nyheter.

I april hittades en man i 20-årsåldern ihjälskjuten i närheten av en gångtunnel i ett bostadsområde i Rågsved. Under vinterns omfattande våldsspiral i Stockholmsområdet utfördes även ett sprängdåd i förorten.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!