Barnet är allvarligt skadat. Arkivbild.
Barnet är allvarligt skadat. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Barn föll från lägenhet – allvarligt skadat

Ett barn under fem år har förts med ambulans till sjukhus efter att ha fallit från en lägenhet i Frösunda i Eskilstuna.


— Vi vet inte vad som har inträffat och jobbar nu med att räta ut frågetecken, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

Larmet kom strax efter klockan 18 på måndagen.

Barnet uppgavs ha varit vaket i samband med ambulanstransporten. Senare på kvällen meddelade polisen att barnet bedöms vara allvarligt skadat.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.

— Det är ett standardförfarande i ett ärende av den här typen, nu ska vi ta reda på om det ligger något brottsligt bakom eller ej.

Ingen är för närvarande delgiven misstanke om brott. Polisen jobbar nu med att hålla förhör och undersöka om det finns personer som kan känna till fler detaljer om händelseförloppet.

TT
/
/
Senaste nytt

"Vampyrdrönare" ny del av ukrainsk offensiv

Jan Emanuel: Våldsvågen kan stoppas

Ett helt samhälle ställer sig frågan – hur stoppar man dagens våldsvåg? Jan Emanuel tror sig ha svaret. Är du myndig nog att skjuta någon är du också myndig nog att ta ett rejält straff.

Kommer inte åt E6: "Väldigt instabilt"

Trafikverket kommer ännu inte åt E6 efter jordskredet i Stenungsund, rapporterar P4 Väst.

Nya tvångsmedel paradigmskifte för övervakning

Polis får nu möjlighet att rikta hemliga tvångsmedel mot personer som inte är misstänkta för brott. Det här är ett paradigmskifte när det gäller de brottsutredande myndigheternas möjlighet att övervaka människor, säger Fredrik Bergman Evans, chef för Centrum för rättvisa.

Polis får nytt vapen mot gängen: "Vi är redo"

Just när gängvåldet slår som hårdast får svensk polis ett nytt efterlängtat verktyg: möjligheten att avlyssna personer utan brottsmisstanke. Förhoppningen är att kunna stoppa våld och mord innan det blir verklighet. Vi är redo från dag ett, säger Charlotta Höglund på Nationella operativa avdelningen (Noa).

Tusentals bilarbetare ansluter till strejken

1 timme sedan
Ytterligare 7 000 bilarbetare har anslutit till den pågående strejken bland anställda inom de tre största biltillverkarna i USA – Ford, General Motors och Stellantis.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.