Larmet kom från en skola i Eskilstuna.
Larmet kom från en skola i Eskilstuna. - Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra skolelever förda till sjukhus efter mordförsök i Eskilstuna

Det pågår just nu en stor polisinsats vid en idrottsanläggning i Eskilstuna. Fyra skolelever har förts till sjukhus.


Enligt polisen handlar det om en misshandel med "minst ett tillhygge" vid Munktellarenan. Fyra personer har förts till sjukhus.

Utreds som försök till mord

– Vi är kvar på platsen med stora resurser och har spärrat av förstås. Kriminaltekniker är på väg hit och vi genomför också informationsinhämtning och spårsäkring, vi har också en resurs som söker efter misstänkta, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid Polisregion öst.

Inträffade inte på skola

Till en början gjorde uppgifter till TV4 gällande att händelsen inträffat på en skola, men detta tillbakavisas av rektorn vid skolan ifråga.

– Det är skolans elever som befinner sig på en annan plats, säger hon till TV4.

Enligt Mattias Albers, områdeschef för Arenor och friluftsliv i Eskilstuna, ska eleverna ha befunnit sig på arenan för en friluftsdag.

Elever i årskurs nio skadade

Barn- och utbildningsförvaltningens chef Lina Axelsson Kihlblom uppger senare för DN att det rör sig om fyra elever ur årskurs nio som blivit skadade.

– Jag kan inte uttala mig om hur allvarligt skadade de är. Men vi arbetar nu med att ge stöd till eleverna och personalen. Det var många som blev vittne till denna händelse, sahon till tidningen.

Senare under torsdagseftermiddagen rapporterade Aftonbladet om att samtliga fyra elever är allvarligt skadade. 

– Två av dem är mer allvarligt skadade och två av dem är mindre allvarligt skadade. Samtliga får vård på sjukhuset, säger Fredrik Gustavsson, pressansvarig, till Aftonbladet.

Två unga män gripna – fyra elever allvarligt skadade

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och gripit två unga män. 

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.