Presstjänsten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg meddelade under söndagen att pojken som skadats i hissolyckan tidigare i veckan har avlidit. Arkivbild.
Presstjänsten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg meddelade under söndagen att pojken som skadats i hissolyckan tidigare i veckan har avlidit. Arkivbild. - Foto: Jonas Dagson/TT

Pojke död efter hissolyckan i Göteborg

Den pojke under 10 år som skadades i samband med en hissolycka i Göteborg tidigare i veckan har avlidit, meddelar Sahlgrenskas presstjänst för GP.


Det var på onsdagen som pojken blev fastklämd mellan hissens dörr och schakt på femte våningen i ett hus i Johanneberg i Göteborg. När räddningstjänsten skulle få loss pojken föll han i stället ner i hisschaktet, enligt P4 Göteborg.

Anmälts till arbetsmiljöverket

Exakt hur det gick till är oklart och händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket. Polisen utreder även händelsen, för att se om något fel begicks i samband med insatsen.

Även räddningstjänsten kommer utreda vad det är som har inträffat.

— Vi kommer givetvis att titta väldigt noga på vad som hände och hur det kunde ske. Man får titta på material, hissen, konstruktionen och vara väldigt öppna med det, sade Lars Klevensparr, förbundsdirektör på räddningstjänsten i Göteborg, till GP under fredagen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!