Städexperten Marléne Eriksson berättar vad du ska göra för att bli av med grilloset
Städexperten Marléne Eriksson berättar vad du ska göra för att bli av med grilloset - Foto: Janerik Henriksson/TT

Trött på röklukten från grillen? Då ska du göra detta: "För att få bort lukten..."

Sommaren är äntligen här och det brukar innebära att mängder av grillar plockas fram. Men om du inte vill ha doften av grillos, eller om grannarna stör sig på det, finns det något att göra? Städexperten Marléne Eriksson har tipset!


Sommaren är äntligen här och då plockas grillarna fram i vårt avlånga land. Att runda av dagen med att tända grillen och njuta av något gott är ju bland det bästa som finns under sommarmånaderna.

Tycker du att grillen inte bara står för gottigheter utan även en hel del röklukt och osande av fett och flott? Det finns något som kan underlätta för dig och dina grannar, menar städexperten Marléne Eriksson.

Städexperten Marléne Eriksson: Det ska du lägga på grillen

I TV4:s Nyhetsmorgon visar städexperten Marléne Eriksson hur du ska göra. Först ska du alltid ta bort eventuella matrester som fallit ner mellan gallret. 

– Ta bort allt det som ramlat ner, för det luktar inte så gott och stinker, förklarar hon.

Sedan är det dags att rengöra gallret. Har du ingen borste? Inga problem, det fungerar lika bra med aluminiumfolie menar städexperten.

Avslutningsvis, för att få bort lukten och minimera risken för en eventuell grannfejd så ska du använda dig av färska örter för att få bort lukten av fett, os och rök. 

– Lägg persilja på gallret. Då är det ju persilja som luktar från din grill och inte fett. Det doftar så underbart. Tänk att det doftar lite persilja, det funkar perfekt, säger hon i sändningen. 

Hon förklarar att det går lika bra med andra örter som till exempel timjan eller rosmarin. Och du ska låta örterna ligga kvar på grillen med locket på tills nästa gång du grillar. 

/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!