Den 25-årige man som under onsdagskvällen greps efter att en elvaårig pojke på cykel blivit påkörd har anhållits. Genrebild.
Den 25-årige man som under onsdagskvällen greps efter att en elvaårig pojke på cykel blivit påkörd har anhållits. Genrebild. - Foto: Johan Nilsson/TT

25-årig man anhållen – misstänks ha kört ihjäl elvaårig pojke på cykel

Den 25-årige man som under onsdagskvällen greps efter att en elvaårig pojke på cykel blivit påkörd har anhållits. Pojken fördes till sjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda.


— Initialt misstänker vi att han kört drograttfull och han är nu misstänkt för grovt rattfylleri, vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken, säger Mats Eriksson, presstalesperson polisregion Stockholm.

Olyckan inträffade i Märsta, norr om Stockholm, och flera personer blev vittnen till händelsen. När polisen anlänt blev situationen på plats ”tumultartad”.

— I samband med att vi skulle göra vårt arbete runt brottsplatsen blev en person aggressiv, skälet till det vet jag inte, men när vi flyttade den personen var det flera andra som blev upprörda. Vi var tvungna att använda pepparsprej för att lugna ner situationen och mig veterligen är inga andra misstänkta för andra brott i samband med detta, säger Mats Eriksson.

25-årig man gripen – misstänks ha kört ihjäl elvaårig pojke

I samband med insatsen vid brottsplatsen kunde den misstänkte 25-åringen gripas. Gripandet gick lugnt till, enligt polisen.

Under torsdagen fortsätter polisen arbetet med fler förhör och teknisk undersökning av cykeln och bilen.

— Båda har tagits i beslag och ska genomgå teknisk undersökning för att vi ska få en bättre bild av hur olyckan har skett.

TT
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

Minst 20 personer har omkommit sedan en buss föll från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, rapporterar lokala medier.

"Katastrofalt" besked för SAS-aktieägarna

SAS-aktien avnoteras från börsen. 137 000 svenskar får nu se sitt värde gå upp i rök. "Katastrofalt", enligt Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Sommarens extremväder bakom tågförseningar

Preliminära siffror för juni–augusti visar att 86,7 procent av de svenska persontågen kom fram i tid under sommaren. Det är en minskning på 3,2 procentenheter jämfört med samma period förra året, enligt Trafikverket.

Polisen rapporterar om brand, Malmö

1 timme sedan
"Sorgenfri. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.