Johanna Leshem Jansson och Tove var vänner innan mordet.
Johanna Leshem Jansson och Tove var vänner innan mordet. - Foto: Polisen

Johanna Leshem Janssons bråk i häktet – konflikt i pysselrummet

Johanna Leshem Jansson har dömts till livstids fängelse för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. I häktet lever hon ett socialt liv – men har även bråkat med personalen.


När Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, dömdes för mord och grovt gravfridsbrott, blev de unga kvinnorna de yngsta någonsin i svensk historia att dömas till livstids fängelse.

Båda Leshem Jansson och Hellman har genom sina advokater överklagat domen, och i väntan på en eventuell prövning i hovrätten, blir de kvar i häktet. 

Maja Hellman, 18, mördade Tove: Här är hennes kravlista i häktet – vill se humorserie

Mordet på Tove i Vetlanda: Ströps i lägenhet 

Tove försvann efter en utekväll i centrala Vetlanda den 16 oktober 2022, och hittades död den 2 november i ett skogsparti utanför staden. 

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman dödade Tove genom att strypa henne, och efter mordet försökte de bränna upp kroppen.

Redan dagen efter försvinnandet greps de båda unga kvinnorna, som sedan tidigare var bekanta med Tove. Bakgrunden till mordet är en lång konflikt mellan offret och 20-åringen. 

Hela besökslistan: Här är personerna som får hälsa på Toves mördare i häktet

Johanna Leshem Jansson i bråk om pussel

Efter att ha suttit häktad i Jönköping, flyttades Johanna Leshem Jansson till Hinseberg efter domen. Häktet ligger norr om Örebro och är helt nytt med 52 platser. 

I häktet lever 20-åringen ett socialt och aktivt liv utan restriktioner, där hon tränar regelbundet och umgås med andra interner. 

Johanna Leshem Jansson har även hamnat i konflikt med personalen i pysselrummet på Hinseberg, skriver Aftonbladet. Enligt uppgifter till tidningen ska 20-åringen ha lämnat en lapp till personalen där hon bett dem att låta bli de intagnas pussel. 

Här kan du läsa Toves mördare lever utan restriktioner i häktet – pysslar roch läser.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.