Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer precis som Blekinge tingsrätt en 45-årig man för folkrättsbrott begångna i Syrien 2012. Arkivbild.
Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer precis som Blekinge tingsrätt en 45-årig man för folkrättsbrott begångna i Syrien 2012. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

45-årig man poserade vid lik – döms till fängelse: "Nedsättande behandling"

Hovrätten fastställer tingsrättsdomen mot en 45-årig man som dömts till fyra månaders fängelse för folkrättsbrott begångna i Syrien i december 2012.


Mannen åtalades vid Blekinge tingsrätt efter att ha poserat på film och bild bredvid döda människokroppar i Syrien. Tingsrätten ansåg att gärningen var en "svår överträdelse av den humanitära rätten". Han dömdes till fyra månaders fängelse för folkrättsbrott och nu gör även hovrätten över Skåne och Blekinge samma bedömning.

Poserade vid döda kroppar i Syrien – döms till fängelse

"Han har utsatt personer, skyddade enligt internationell humanitär rätt, för förödmjukande och nedsättande behandling. Det utgör en svår överträdelse i den mening som avses i bestämmelsen om folkrättsbrott och han ska därför dömas för detta", säger Ylva Norling Jönsson, hovrättspresident och ordförande i målet.

TT
/
/
Senaste nytt

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

Nedåt i Tokyo och Hongkong

Det var nedåt i öppningen på börserna i Tokyo och Hongkong i tisdagens handel, drygt en procent ner för de tre ledande indexen.

Läkemedelsverket vill styra upp kontroll av CBD

1 timme sedan
Läkemedelsverket vill se bättre myndighetssamverkan kring kontrollen av produkter med låg THC-halt, enligt ett pressmeddelande.

Miljoner ankor vaccineras mot fågelinfluensa

1 timme sedan
Frankrike har inlett arbetet med att vaccinera miljontals ankor mot fågelinfluensan. Detta med förhoppning om att undvika masslakt vilket industrin tvingats till de senaste åren.

Omröstning kan försvaga USA:s talman

2 timmar sedan
Talmannen i USA:s representanthus, republikanen Kevin McCarthy, utmanas av en av de mest hårdföra Trumpanhängarna i sitt eget parti. Kongressledamoten Matt Gaetz har lämnat in en begäran om att kongressen ska rösta om att avsätta talmannen, rapporterar amerikanska medier.

Våldtog fosterhemsplacerad – döms

2 timmar sedan
En man i 40-årsåldern på en ort i Ångermanland döms till fängelse i tre år och ett halvt år för flera fall av våldtäkt mot barn och våldtäkt, rapporterar lokala medier.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.