Patrik Sjöberg är engagerad i Dumpen.se.
Patrik Sjöberg är engagerad i Dumpen.se. - Foto: Stella Pictures

Patrik Sjöbergs lön och bolag – så mycket tjänar Dumpen-profilen

Den tidigare världsmästaren Patrik Sjöberg är frontfigur för den omdiskuterade sajten Dumpen.se. Nyheter24 har kikat närmare på 58-åringens lön och bolagsengagemang.


För många är Patrik Sjöberg, 58, framför allt känd som en av Sveriges främsta höjdhoppare genom tiderna. Men sedan 1999 har han ägnat sig åt annat och numera är han en av personerna bakom Dumpen.se, vars ansvariga utgivare är Sara Nilsson.

På sajten, som hyllas av vissa och kritiseras hårt av andra, hängs personer som de menar på är pedofiler ut med namn och bild. 

Leif GW Persson om pedofiluthängningarna på Dumpen.se: "Dumt"

Dumpen.se var nära att auktioneras bort

I oktober 2022 låg Dumpen.se ute för auktion hos Kronofogden på grund Sara Nilssons personliga skulder. Med hjälp av medlemmar på Dumpens Facebook-sida kunde Nilsson dock betala av huvuddelen av skulderna och auktionen avbröts.

"Dumpen är alltså räddad", skrev hon på Facebook då, vilket Nyheter24 rapporterade om vid tiden.

Patrik Sjöbergs lön – så mycket tjänar han

Men hur står det då till med Patrik Sjöbergs ekonomi? Jo, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, hade den tidigare höjdhopparen en fastställd förvärvsinkomst på 284 600 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

I Dumpen Media Group AB hade man varken någon omsättning eller vinst under 2021, men tillgångar som uppmättes till 84 000 kronor. 

I Sjöbergs personliga bolag Sjöberg 242 AB, som ägnar sig åt både konsultverksamhet inom media och försäljning av fordon, omsatte man 197 000 kronor och hade en vinst på 154 000 kronor under 2021. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 245 000. 

Läs alla våra artiklar om Patrik Sjöberg här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!