Det brinner högst upp i ett lägenhetshus i Landvetter öster om Göteborg.
Det brinner högst upp i ett lägenhetshus i Landvetter öster om Göteborg. - Foto: Adam Ihse/TT

Kraftig brand i lägenhetshus i Landvetter

En brand bröt ut högst upp i ett lägenhetshus i Landvetter, öster om Göteborg, på fredagen. Branden beskrevs som fullt utvecklad under eftermiddagen, men vid 20-tiden hade räddningstjänsten branden under kontroll, meddelade räddningstjänsten.


Vinden på fastigheten är helt utbrunnen och räddningstjänsten ska arbeta med att lyfta av taket för att underlätta släckningsarbetet så att inte branden sprider sig mer i byggnaden. Räddningstjänsten ska vara kvar under hela natten.

Branden utreds som grov mordbrand, och polisen uppger att huset är utrymt och att brandplatsen är avspärrad. Flera lägenheter har skadats till följd av händelsen, dels direkt av elden, dels till följd av rök eller av vattnet från släckningsarbetet.

— Vad vi vet nu är det ingen som är skadad, sade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen, på eftermiddagen.

Kommunen och försäkringsbolag är på plats för att hjälpa de boende som har fått utrymma huset.

TT
/
/
Senaste nytt

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

1 timme sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

1 timme sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Kristianstad: Polisen rapporterar om trafikhinder

3 timmar sedan
"Permobil kör ute på riksväg, RV21.", skriver polisen på sin hemsida.

Sunak: Inte aktuellt skicka militär till Ukraina

idag 15:52
Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps fick många att höja på ögonbrynen med sitt besked om att brittiska militärinstruktörer kan skickas till Ukraina. Nu tonar premiärminister Rishi Sunak ned uttalandet, och understryker att Shapps förslag inte är aktuellt "här och nu".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.