Älgjakten gick före moderatkonferens

Politikerna är hellre ute i skogen än inne i konferensrummet.


Ibland går jakt före politik. Även när det kommer till de politiska partierna. Moderaterna i Jönköpings län tvingas ställa in en stor "Halvtidskonferens" om moderat- och allianspolitik på grund av för få anmälda. Flera riksdagsledamöter var bokade, men för få anmälde sig. Älgjakten lockade tydligen mer.

Klockan 09.30 på lördag skulle konferensen ha inletts. Men nu blir det inte så.

– Ja, vi såg ganska tidigt att det blev få anmälningar. Och är man i en grupp med fyra fem personer som brukar åka på sånt här så blir det ju lätt att även de andra hoppar av om två personer ska på älgjakt, säger Anders Karlgren, moderaternas länsordförande i Jönköpings län, till Politikerbloggen.

Reaktionerna har varit blandade.

– Jag fick höra att “man gör aldrig någonting under älgjaktsveckan”. Jag är ju inte älgjägare själv så jag har kanske inte samma förståelse, men nu har jag fått lära mig den hårda vägen? haha, säger Karlgren.

Skrivet av:

Senaste nytt

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

När elvaårige Christian Emil Sønnichsen satte spaden i jorden i skånska Uppåkra hittade han ett 1 500 år gammalt föremål från folkvandringstiden, en förgylld agraff.

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.

Turkiet: Fler Mossad-medarbetare gripna

Sju personer har gripits i Turkiet misstänkta för att ha sålt information till Israels underrättelsetjänst Mossad, skriver den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia. En av de misstänkta uppges vara privatdetektiv.

Tjänstesektorns tillväxt bromsar in

Inköpschefsindex för tjänster sjönk till 50,5 i februari, skriver Swedbank och Silf i ett pressmeddelande. Det kan jämföras med reviderade 51,5 i januari.