Skadeskjuten björn till angrepp

Satte skräck i byn. En av jägarna hann få lindriga klös- och bitskador innan björnen sköts ihjäl.


KIRUNA. När en grupp jägare hittade en skadskjuten björn gick den till angrepp mot dem. En av jägarna hann få lindriga klös- och bitskador innan björnen sköts ihjäl.

Björnen hade blivit skottskadad under en jakt på lördagseftermiddagen utanför Masugnsbyn tio mil sydost om Kiruna. Den lyckades dock fly från jägarna.

Vid tiotiden på kvällen hittades björnen igen, en kilometer från platsen där den skottskadats, uppger länsvakthavande vid Luleåpolisen. Djuret gick då till angrepp på sina förföljare. Den skadade jägaren behövde plåstras om på sjukhus och uppges vara lindrigt skadad:

–Han har bitskador på ena armen och klösmärken på bål och ena benet, säger Erik Johansson, länsvakthavande befäl vid polisen i Norrbotten till Expressen.

Och björnen har varit känd i Masugnsbyn. En bekant till jägaren berättar att han sett björnen med egna ögon för ett par dagar sedan:

- Den har varit och sprungit här på tomten, bara tio meter bort. Jag var så rädd. Det har inte gått att vara ute, förklarar han för Expressens reporter.

Se en björn försöka attackera en man i Sverige:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.