Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skadeskjuten björn till angrepp

- 05/10/2008, 05:42 -

Satte skräck i byn. En av jägarna hann få lindriga klös- och bitskador innan björnen sköts ihjäl.

KIRUNA. När en grupp jägare hittade en skadskjuten björn gick den till angrepp mot dem. En av jägarna hann få lindriga klös- och bitskador innan björnen sköts ihjäl.

Björnen hade blivit skottskadad under en jakt på lördagseftermiddagen utanför Masugnsbyn tio mil sydost om Kiruna. Den lyckades dock fly från jägarna.

Vid tiotiden på kvällen hittades björnen igen, en kilometer från platsen där den skottskadats, uppger länsvakthavande vid Luleåpolisen. Djuret gick då till angrepp på sina förföljare. Den skadade jägaren behövde plåstras om på sjukhus och uppges vara lindrigt skadad:

–Han har bitskador på ena armen och klösmärken på bål och ena benet, säger Erik Johansson, länsvakthavande befäl vid polisen i Norrbotten till Expressen.

Och björnen har varit känd i Masugnsbyn. En bekant till jägaren berättar att han sett björnen med egna ögon för ett par dagar sedan:

- Den har varit och sprungit här på tomten, bara tio meter bort. Jag var så rädd. Det har inte gått att vara ute, förklarar han för Expressens reporter.

Se en björn försöka attackera en man i Sverige:

Skrivet av: