Jägare jagades av älg

Älgen löpte amok och började jaga den förskräckte jägaren.


VARGÖN. Per Möllers har jagat älg i 40 år. Men i måndags kväll kunde han ha råkat riktigt illa ut. Då var Möllers ute i kolsvart mörker och rastade sina två taxar Sigge och Sture. Rätt som det var dök fyra långa ben upp. Innan han hann reagera kom älgkon emot honom. Han försökte ta skydd bakom ett träd, men älgen kom efter och började jaga Möllers runt trädet. De två taxarna hängde som en slänggunga i sina koppel.

Plötsligt slet sig Sigge loss och älgen sparkade då Möllers i låret.

– Älgen sparkade mig i låret så att jag ramlade omkull. När jag tittade upp såg jag två stora älgögon. Då är man inte kaxig, säger han, enligt GT.

Sigge började skälla och lyckades skrämma i väg älgen. Men kort därefter var hon tillbaka igen, skriver GT.

– Det är inte normalt. En älg som blivit bortjagad av en hund kommer inte tillbaka igen. Jag har sett många älgar under åren, men aldrig något liknande. Men så länge det finns äpplen kvar i trädgårdarna kommer de säkert tillbaka, menar Möller.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.