Dödlig gas hade bildats av slamprodukter
Dödlig gas hade bildats av slamprodukter - Foto: Johan Nilsson/TT

En död efter arbetsplatsolycka i Ängelholm – föll ner i tank

En död och en allvarligt skadad – och sex brandmän har behövt hälsokontroll efter en olycka på en återvinningscentral i Ängelholm. Enligt polisen ramlade två personer ner i en tank på morgonen i samband med rengöring.


– Det är i samband med rengöring av tankar som detta har hänt. Det har varit slamprodukter och det har bildats rötgas, bland annat svavelväte i en koncentrerad form, säger Patric Fors, informatör vid polisen i region Syd.

En man avled på plats

SOS Alarm uppgav att två personer från företaget skadats allvarligt. En man i 40-årsåldern avled på plats. Anhöriga är underrättade, säger Patric Fors, informatör vid polisen region Syd.

En annan man, också han i 40-årsåldern, vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Sex anställda vid räddningstjänsten har kontrollerats på sjukhus efter att ha inandats farlig gas och ska enligt uppgift vara lindrigt skadade, uppger Patric Fors.

Flera förda till sjukhus

Patric Fors uppger att även en brandman har behövt föras till sjukhus för kontroll och ytterligare fem–sex anställda inom räddningstjänsten har blivit kontrollerade av ambulanspersonal på platsen.

Enligt Giftinformationscentralen kan svavelväte blockera andningen. Inandning av höga koncentrationer svavelväte kan snabbt leda till medvetslöshet, andningsstillestånd och hjärtarytmier och medför hög risk för dödsfall. Det är oklart hur höga koncentrationerna varit i det här fallet.

På förmiddagen pågår utvädring av gasen och sedan ska polisen genomföra en teknisk undersökning.

– Det kommer säkert att skrivas en anmälan, men det är oklart nu hur den kommer att rubriceras, säger Patric Fors.

/
TT
/
Gas
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!