Unga tjejer sextrakasserade

Gymnasium anlitar väktare för att komma tillrätta med sextrakasserier.


KARLSKRONA. Efter att ett flertal unga tjejer blivit sextrakasserade på skoltid anlitar Törnströmska gymnasiet i Karskrona väktare för att bli av med problemen.

”Tjejerna som passerar får oftast, ja nästan alltid, sliskiga, äckliga blickar på sig. De visar saker och tittar sexuellt förnedrande på oss, ibland slänger de ur sig ett och annat snuskigt och vidrigt ord, ibland långa meningar. Varför? Hoppas de att en av tjejerna ska nappa på "tjena blondie"?. Eller tror dem att vi uppskattar när de tafsar oss på rumpan? Eller när de kallar oss ”svenska hora”?” Skriver en ung tjej i skolans tidning.

Varken lokala politiker eller ansvariga på skolan är tillfreds med att behöva anlita väktare, men ser i nuläget ingen annan utväg.

– Det här sänder ut helt fel signaler. Det vi behöver är pedagogiska insatser, inte polisiära, säger Dag Persson, lärare i bland annat svenska och historia och skyddsombud på skolan, uppger Svenska Dagbladet.

Törnströmska gymnasiets rektor Håkan Petersson efterlyser ökade resurser till skolan för att kunna komma tillrätta med problemen.

– Att ha väktare i skolan är egentligen ingen lösning skolledningen vill ha, men situationen höll på att glida oss ur händerna och vi var tvungna att göra något akut, säger han till Svenska Dagbladet.

Vakter i skolan är en kortsiktig lösning, om Törnströmska gymnasiet och berörda politiker kommer komma fram till en mer långsiktig lösning återstår att se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.