Söndag 26 Sep
Stockholm

Unga tjejer sextrakasserade

Gymnasium anlitar väktare för att komma tillrätta med sextrakasserier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLSKRONA. Efter att ett flertal unga tjejer blivit sextrakasserade på skoltid anlitar Törnströmska gymnasiet i Karskrona väktare för att bli av med problemen.

”Tjejerna som passerar får oftast, ja nästan alltid, sliskiga, äckliga blickar på sig. De visar saker och tittar sexuellt förnedrande på oss, ibland slänger de ur sig ett och annat snuskigt och vidrigt ord, ibland långa meningar. Varför? Hoppas de att en av tjejerna ska nappa på "tjena blondie"?. Eller tror dem att vi uppskattar när de tafsar oss på rumpan? Eller när de kallar oss ”svenska hora”?” Skriver en ung tjej i skolans tidning.

Varken lokala politiker eller ansvariga på skolan är tillfreds med att behöva anlita väktare, men ser i nuläget ingen annan utväg.

– Det här sänder ut helt fel signaler. Det vi behöver är pedagogiska insatser, inte polisiära, säger Dag Persson, lärare i bland annat svenska och historia och skyddsombud på skolan, uppger Svenska Dagbladet.

Törnströmska gymnasiets rektor Håkan Petersson efterlyser ökade resurser till skolan för att kunna komma tillrätta med problemen.

– Att ha väktare i skolan är egentligen ingen lösning skolledningen vill ha, men situationen höll på att glida oss ur händerna och vi var tvungna att göra något akut, säger han till Svenska Dagbladet.

Vakter i skolan är en kortsiktig lösning, om Törnströmska gymnasiet och berörda politiker kommer komma fram till en mer långsiktig lösning återstår att se.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela