Polisen gör löpande bedömningar av riskfaktorer kring den planerade koranbränningen. Bilden är från en tidigare koranbränning i Stockholm i somras.
Polisen gör löpande bedömningar av riskfaktorer kring den planerade koranbränningen. Bilden är från en tidigare koranbränning i Stockholm i somras. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Trots omvärldens reaktioner: Koranbränning ska genomföras utanför Iraks ambassad

Dagens planerade koranbränning ska genomföras – trots omvärldens reaktioner. Det uppger personerna som har fått tillstånd att genomföra aktionen utanför Iraks ambassad i Stockholm.


Stormningen av den svenska ambassaden i Iraks huvudstad Bagdad kan påverka polisens riskbedömning för dagens planerade koranbränning utanför Iraks ambassad i Stockholm.

— Får vi ny information under resans gång blir det förändrade förutsättningar som vi anpassar oss till, men i nuläget har jag ingen kännedom om att vi har annat resursintag än tidigare, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson.

Polisen gör löpande bedömningar av lägesbilden och vilka riskfaktorer som kan påverka säkerheten.

Personerna bakom ansökan säger till TT att de planerar att genomföra koranbränningen trots reaktionerna från omvärlden och stormningen av Sveriges ambassad.

De är samma personer som genomförde koranbränningen utanför en moské i Stockholm tidigare i somras. Polisen har varit i kontakt med dem men vill inte säga vilka fler som de har pratat med.

— Vilka vi samverkar med beror på arrangemanget, men jag går inte in på vilka. Vi samarbetar med de personer, myndigheter och organisationer vi anser är nödvändiga, säger Mats Eriksson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!