- Foto: Maja Suslin/Robin Bäckman/TT

Nya olyckan på Gröna Lund • Nu är utredningen klar: ”Vi har brustit"

Efter den senaste incidenten vid Insane på Gröna Lund tvingades nöjesparken göra en utredning av eventuella brister. Nu är utredningen klar och det står klart att Gröna Lund har brutit mot sina egna rutiner.


Bara tio dagar efter att Gröna Lund öppnade sedan den tragiska dödsolyckan vid Jetline, skedde en ny olycka.

Läs mer om olyckan vid bergochdalbanan Insane.

På onsdagen fick Arbetsmiljöverket in en utredning av nöjesparken där de beskriver detaljer av den senaste olyckshändelsen, skriver Dagens Nyheter.

Efter olyckan vid Insane på Gröna Lund – nu ändrar de rutinerna

Till tidningen säger Max Lagerbäck, tillförordnande informationschef på Gröna Lund, att säkerheten är första prio på nöjesparken.

– Det är naturligtvis olyckligt, säkerheten för våra gäster och medarbetare är alltid vårt första fokus och när den brister, oavsett orsak, har vi brustit.

Gröna Lund har nu ändrat rutinerna så att personalen inte ska kunna hämta saker som tappats i bergochdalbanorna. Detta kommer istället göras av tekniker framöver.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.