Tre anmälningar om sjuksköterskan har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg. Han är också dömd för sexuellt ofredande mot en nioårig patient. Arkivbild.
Tre anmälningar om sjuksköterskan har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg. Han är också dömd för sexuellt ofredande mot en nioårig patient. Arkivbild. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sjuksköterska avskedas – ofredade nioårig patient

En sjuksköterska i Blekinge har avskedats efter att ha dömts för sexuellt ofredande mot en nioåring, som han i tjänsten ställde en rad intima frågor till, rapporterar Blekinge Läns Tidning.


Sjuksköterskan hade tidigare blivit varnad och under en period varit avstängd från sin tjänst efter anmälningar från två kvinnliga patienter.

Anklagas för att ha kysst kvinnlig patient

Den ena kvinnan uppgav att mannen kysst henne, tagit på henne och tryckt sin kropp mot hennes i samband med en undersökning. Enligt den andra kvinnans utsattes även hon för sexuellt ofredande. 

Båda kvinnorna uppgav att de känt sig omtöcknade i samband med händelserna, vilket de misstänker beror på tabletter de fått av sköterskan.

Samtliga tre fall har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!