Systembolaget
Systembolaget jobbar hårt på sina sociala medier. - Foto: TT/Nyhetsbyrån

Systembolaget lägger upp bild på en man i skyddsdräkt: "Risk för explosion"

Systembolaget publicerade nyligen en bild på en man som täcks av en skyddsdräkt. Och nu avslöjar de anledningen bakom.


Systembolaget har gått ut med en rad olika förändringar under de senaste veckorna. Bland annat så skrotar Systembolaget sina plastpåsar för att minska sitt miljö- och klimatavtryck. 

Under veckan som gått gick de ut med ännu en nyhet till alla som gillar att beställa vin som man hämtar ut i butiken. 

Hittills har betalningen nämligen skett vid upphämtning, men nu blir det andra bullar. När du gör en onlinebeställning, och vill hämta ut i din butik, kommer du istället att behöva betala beställningen i samband med att du lägger beställningen. 

Systembolaget. Bildkälla: Ari Luostarinen/SvD/TT

"Du kan använda swish, kontokort eller direktbetalning via länk och tjänsten Trustly", skriver Systembolaget på sin hemsida. 

Systembolaget lägger upp bild på man i skyddsdräkt 

På sociala medier var det nyligen en video upplagd på Ica:s Instagram som blev väldigt uppskattad av kunderna. Det är två matlådor som står och tittar på en påse från Systembolaget som flyger iväg. 

Till videon stod texten: "If you love someone, set them free. Tack för allt bästa matlådepåsen". Detta då många använt Systembolagets kassar just för att ha sin matlåda i.

Både Ica och Systembolaget hyllades efteråt då många anser att de som ansvarar för deras sociala medier förtjänar en "lönehöjning".

Men det är inte bara på Instagram som Systembolaget interagerar med sina kunder. På Facebook följs de nämligen av hela 87 000 människor, och engagemanget är högt. 

Rektor sjukskrev sig – satt i kassan på Systembolaget

För bara ett par dagar sedan publicerade de en bild på en man i skyddsdräkt. Och vid första anblick undrade många varför?

Det kom sedan fram att det hela hade en naturlig förklaring. 

"Tillverkning av mousserande vin! Förr i tiden var kvaliteten på glaset i flaskorna så dålig att det fanns en påtaglig risk för explosion. Därför behövdes skyddsutrustning när man jobbade med mousserande vin", skriver de. 

Intressant!

Senaste nytt

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

Biden oroad för Ukrainastödet

Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

1 timme sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har skjutits i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Trumpflirt med tanken att bli talman

1 timme sedan
Några röster i det republikanska partiet vill se expresidenten Donald Trump som ny talman i representanthuset i USA:s kongress. Trump flirtar lite med tanken men partiets nuvarande regler skulle sätta stopp för det.

Norrlandsbäret får EU-skydd

2 timmar sedan
Allåkerbär som odlas, plockas, rensas och förädlas i Norrbotten eller Västerbotten kan nu märkas med EU:s skyddade ursprungsbeteckning.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.