Dan Park i samband med en demonstration i Uppsala 2015. Arkivbild.
Dan Park i samband med en demonstration i Uppsala 2015. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Dan Park får fängelse för hetsbrott

Gatukonstnären och provokatören Dan Park döms till fyra månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Malmö tingsrätt har kommit fram till att han har gjort sig skyldig till sex olika brott mellan september 2021 och december 2022 genom inlägg på Twitter, som numera bytt namn till X, och på plattformen Blogspot, rapporterar SVT Nyheter Skåne.


Han har bland annat lagt ut fotografier på hakkors som målats vid ingångarna till kyrkor i Malmö. I ett annat inlägg ses han göra Hitlerhälsning framför en judisk begravningsplats och ytterligare ett innehåller ett foto på ett klistermärke med texten "Heil Pride".

Själv hävdar Park att någon annan skapat konton i hans namn och lagt ut inläggen, men domstolen tror honom inte.

Dan Park dömdes 2018 också till fyra månaders fängelse, då för tre fall av förtal och sju fall av hets mot folkgrupp.

TT
/
SVT
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

Biden oroad för Ukrainastödet

Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

1 timme sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har skjutits i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Trumpflirt med tanken att bli talman

1 timme sedan
Några röster i det republikanska partiet vill se expresidenten Donald Trump som ny talman i representanthuset i USA:s kongress. Trump flirtar lite med tanken men partiets nuvarande regler skulle sätta stopp för det.

Norrlandsbäret får EU-skydd

2 timmar sedan
Allåkerbär som odlas, plockas, rensas och förädlas i Norrbotten eller Västerbotten kan nu märkas med EU:s skyddade ursprungsbeteckning.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.