Sprängämnena har tagits i beslag. Arkivbild.
Sprängämnena har tagits i beslag. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Sprängämnen hittade vid husrannsakan

Polisen hittade en mängd sprängämnen i samband med en husrannsakan söder om Stockholm på onsdagskvällen.


Det nationella bombskyddet deltog i insatsen, som genomfördes av polisen med anledning av ett ärende kopplat till Uppsala.

"I samband med husrannsakan valde polisen att spärra av området och utrymma närliggande fastigheter. Dessa avspärrningar har nu hävts och boende har kunnat återvända", skriver på polisen på sin sajt strax efter midnatt.

Sprängämnena har tagits i beslag och en anmälan om förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har upprättats.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Sparkontot du INTE ska ha pengarna på – efter nya räntehöjningen

Ärende efter Löfvings död avslutas

Polismyndigheten har åtgärdat de brister som ledde till vite och skarp kritik från Arbetsmiljöverket efter att polischefen Mats Löfving hittades död. Verket lägger nu ner sitt tillsynsärende.

Stockholm: Polisen rapporterar om ordningslagen

"Poliser vid lokalpolisområde Norrmalm har uppmärksammat att det på flera höga byggnader hänger istappar som kan vara farliga.", skriver polisen på sin hemsida.

Norrköping: Polisen rapporterar om motorfordon

"Stöld av bil. En person misstänkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Strömmer: Krävs väldigt ingripande mått och steg

1 timme sedan
Sverige har fortsatt stora problem med utsatta områden, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M). Det är ett misslyckande för helt vårt samhälle, säger han.

Klart med regelverk för framtida mediestöd

1 timme sedan
Regeringen har klubbat en förordning om mediestöd, som ska börja gälla vid årsskiftet. Men hela regelverket presenteras i din detalj först på lördag.