Dramatiskt rån i Umeå

De har sprängt sig in i en värdepapperscentral.


Flera rånare har försökt spränga sig in i värdetransportföretaget Loomis lokaler i Umeå på söndagen. När polisen kom till platsen utbröt en skottväxling. En av rånarna ska ha träffats men ingen av de anställda har kommit till skada, uppger DN.

Polisen bekräftar för TT att fyra personer har gripits på platsen.

– Det kan finnas fler gärningsmän som är på fri fot, så vi har folk ute på det just nu, säger Carina Lundberg, presstalesman vid Umeåpolisen, till TT.

Hon bekräftar att det rör sig om ett rån mot Loomis värdepapperscentral där rånarna försökte spränga sig in.

Samtidigt har någon satt eld på en bil framför polisens garage, men det hindrade inte utryckningen.

– Det kan tyckas att det finns ett samband med rånet, säger Carina Lundberg.

Personalen oskadd

Stefan Wikman, vice vd för Loomis Sverige AB, berättar att vid tjugo över nio på morgonen försökte ett antal rånare spränga sig in i företagets anläggning i Umeå.

– De försökte spränga upp en entrédörr, men lyckades inte ta sig in i lokalen. Vår personal där inne är oskadda, men de är naturligtvis uppskakade. Det var en rejäl smäll, säger han till TT.

Hur många som arbetade inne på anläggningen när rånarna slog till vet Wikman inte ännu, men han säger att det inte kan röra sig om så många personer.

– Enligt de uppgifter jag har fått har vår arbetsledning kommit i kontakt med vår personal. Nu börjar vi med att ta hand om personalen i första hand.

Rånarna ska inte ha kommit i närheten av några pengar, skriver Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!