Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändisfrisör häktad för Umeårån

Nyheter | 26/08/2009 10:42

Kända idrottsstjärnor bland kunderna - misstänks för medhjälp till grovt rån.

En 36-årig kändisfrisör har häktats för inblandning i det stora värdetransportrånet i Umeå för tre månader sedan, skriver Västerbottens-Kuriren.

Rånförsöket inträffade i slutet av maj när fyra män försökte spränga sig in i värdetransportföretaget Loomis lokaler i Umeå.

En av de fyra rånarna skottskadades i samband med att den nationella insatsstyrkan ingrep. Mannen träffades med ett stort antal skott och vårdades först på sjukhuset i Umeå, men sitter nu häktad i Stockholm.

Samtidigt lämnades en brinnande bil utanför Umeåpolisens garage, vilket satts i samband med rånförsöket.

De fyra männen greps direkt och häktades senare i Stockholm. Fortfarande pågår utredningen och enligt kammaråklagaren Karin Bergstrand vid internationella åklagarkammaren kommer det det att dröja flera veckor innan ett åtal kan väntas.

Samtliga fyra gripna har ett grovt kriminellt förflutet.

En av männen har tidigare varit ledare för den så kallade "Gymligan" som bland annat utförde ett trippelrån i Älvdalen i november 1994.

Nu har ytterligare en person häktats för rånförsöket. Det är 36-årig man som misstänks för medhjälp till försök till grovt rån.

Mannen har ett brottsregister som är blankt så när som på en ordningsbot för en trafikförseelse.

Mannen är frisör och i kundkretsen finns kända idrottsstjärnor som tävlat på såväl internationell som nationell toppnivå. Han uppges även vara aktiv pokerspelare och har själv ett aktivt som fotbollsspelare. Mannen driver en frisörsalong på Södermalm i Stockholm.

– Jag vill inte kommentera hur han ska ha varit inblandad. Vi letar ju efter fler personer också. Men han ska ha hjälpt till med en del, säger Anders Wretling vid rikskrim till VK.

Skrivet av: