Två kusiner stal kött och en kylväska för närmare 6 000 kronor.
Två kusiner stal kött och en kylväska för närmare 6 000 kronor. - Foto: Jessica Gow/TT & Janerik Henriksson/TT

Kusiner stal kött på Coop för 5 700 – skyllde på att de inte kunde läsa

Två kusiner begav sig till Coop i Lund för att handla mat till en födelsedagsfest. Istället stal de kött och en kylväska till ett värde av närmare 6 000 kronor. I förhör uppgav de att inte förstod att det var så dyrt då de inte kan läsa.


Två kusiner i 20-årsåldern gick in på Stora Coop i Lund i slutet av juli 2023 för att inhandla mat till en födelsedagsfest. På plats i butiken stal de mat och en kylväska för 5 775 kronor. 

Ica:s städare stal lotter och cigaretter för 147 000 – skyllde på dålig ekonomi

Stal kött och la i en kylväska

Händelsen ska ha fångats på övervakningsfilm och i tingsrättens dom, som Nyheter24 tagit del av, framgår det att en av kvinnorna går in på Coop bärandes på en väska och beger sig till köttdisken. Väl framme tar hon ut flera förpackningar ur disken och går en bit bort och lägger ned förpackningarna i väskan. 

Den andra kusinen kommer sedan efter bärandes på en väska och en kundkorg och syns då ta kött från samma ställe och förflyttar sig sedan in i butiken där hon tar en kylväska. Efter att ha plockat på sig köttet och kylväskan beger de sig ut, varpå personalen springer efter dem.

Man i 30-årsåldern stal varor för 17 000 på Ikea – blev störd av ett barn

Kvinnorna kunde inte läsa – tittade inte på prislappen

I domen framgår det att den ena kusinen ska ha sagt i förhör att de skulle handla mat till en födelsedagsfest och det var därför de plockade på sig kött som de lade i väskorna. Varorna kostade närmare 6 000 kronor men på hennes bankkort fanns endast 1 000 kronor. I förhöret ska hon då ha sagt att hon inte förstod att köttet var så dyrt då de inte kan läsa och därför inte tittade på prislapparna.

Det framgår även att orsaken till att de lämnade butiken var då de inte hittade kassorna, och på grund av att de inte kunde svenska försökte de ta sig ut och runt butiken för att hitta en annan ingång där de trodde kassorna låg. 

De båda kusinerna har nu fått sin dom från Lunds tingsrätt och straffet blir villkorlig dom. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!