Amanda Blomsterlund är dotter till Arbogakvinnan Johanna Möller.
Amanda Blomsterlund är dotter till Arbogakvinnan Johanna Möller. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Annika Berglund/Monkberry

Därför vittnade dottern mot Arbogakvinnan: “Högt upp på hennes dödslista”

Johanna “Arbogakvinnan” Möller, är dömd för mord och mordförsök. Hennes dotter Amanda Blomsterlund vittnade mot sin mamma för att ge upprättelse för sin mördade morfar. Vilket kan ha ett dyrt pris.


Johanna “Arbogakvinnan” Möller har sex barn men det var bara dottern Amanda Blomsterlund, 29, som vittnade mot mamman i rätten. Innefrån kvinnoanstalten i Ystad har Arbogakvinnan skickat brev till dottern, vilket Nyheter24 tidigare har rapporterat om. 

Arbogakvinnans brev till dottern – från fängelset: "När jag kommer ut..."

Amanda Blomsterlund vittnade mot Arbogakvinnan

När Amanda Blomsterlund gästar Carina Bergfeldts talkshow “Carina Bergfeldt" berättar hon om sitt vittnesmål mot mamman och varför hon valde att vittna. 

Amanda Blomsterlund berättar att hon kände sig skyldig att vittna för att hennes morfar, som blev mördad, förtjänade den upprättelsen. Hon hade en väldigt nära relation med sin morfar och under delar av sitt liv bodde hon hos morföräldrarna. 

Arbogakvinnans barn Julia och David om livet innan mordet: "Det var kaos"

Trots att det var hennes egen mamma som utförde mordet så tycker Amanda Blomsterlund att det är viktigt att hon får sitt straff. 

– Det är oförlåtligt, säger Amanda Blomsterlund till Carina Bergfeldt. 

Johanna Möllers dotter om uppväxten: "Alltid sagt hur tjock jag är"

Amanda Blomsterlund: "Högt upp på dödslistan"

Men Arbogakvinnan är inte lika nöjd med dotterns vittnesmål och tycker att dottern borde ha ställt upp för sin mamma. I brev har hon till och med bett dottern att fejka bevis som skulle kunna få henne frisläppt, vilket Amanda Blomsterlund inte har gått med på. 

– Är du rädd för henne i dag? frågar Carina Bergfeldt. 

– Jag tror att jag står ganska högt upp på hennes dödslista, tyvärr, svarar Amanda Blomsterlund.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!