En man sköts genom fönstret i sin bostad under tisdagskvällen. Arkivbild.
En man sköts genom fönstret i sin bostad under tisdagskvällen. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Barn i bostaden när man sköts genom fönster

En man i 30-årsåldern blev på tisdagskvällen skjuten i ett radhus i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Enligt polisen fanns det barn i bostaden.


Skotten gick in igenom en ruta i radhuset där mannen befann sig och han träffades minst en gång.

Larmen från andra som var i fastigheten började komma in till polisen vid 22.31 på tisdagskvällen.

— Vi tror att mannen har träffats av ett eller flera skott som har skjutits utifrån genom en glasruta i ytterdörren eller en sidoruta i dörren. Det är inte fastställt ännu, men skotten har gått in i målsäganden, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, sent på tisdagskvällen.

Den skadade mannen lyckades själv larma polis innan han fördes med ambulans till sjukhus. Han ska inte vara livshotande skadad.

Flera familjemedlemmar, däribland barn, befann sig enligt polisen i bostaden när skotten avlossades, men ingen annan skadades.

En omfattande polisinsats pågick under kvällen och natten, men vid 8-tiden på onsdagen hade ingen gripits. Insatsen var då avslutad. Polisen kunde på morgonen inte svara på om man misstänker att offret var den tilltänkta måltavlan eller om man har någon misstänkt.

— Men vi förutsätter att händelsen på ett eller annat sätt är kopplat till de kriminella nätverken, säger Ola Österling.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!