Den åtalade kvinnan tillsammans med advokat Johan Eriksson vid onsdagens huvudförhandling. Kvinnan står åtalad för att ha läckt hemlig information om brottsutredningar till en man i ett kriminellt nätverk.
Den åtalade kvinnan tillsammans med advokat Johan Eriksson vid onsdagens huvudförhandling. Kvinnan står åtalad för att ha läckt hemlig information om brottsutredningar till en man i ett kriminellt nätverk. - Foto: Johan Hallnäs/TT

Yrkar på fängelse för domstolsanställd

Domstolshandläggaren avslöjade för ett kriminellt gäng att de var avlyssnade av polisen. Åklagaren yrkar på 2 års fängelse för "systemhotande" brott.


— Kvinnans agerande har medfört att polisen, på ett väldigt allvarligt sätt, har fått problem med att hantera den grova kriminaliteten i norra Stockholm, säger åklagare Per Nichols i sitt slutanförande.

Kvinnan står åtalad för grovt brott mot tystnadsplikten och grovt dataintrång samt samma brott av normalgraden. Detta för att ha läckt hemligstämplade uppgifter från arbetsplatsen Attunda tingsrätt till en gängkriminell man hon inlett en relation med.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!