Johan Pehrson, Liberalernas partiledare. Arkivbild.
Johan Pehrson, Liberalernas partiledare. Arkivbild. - Foto: Carolina Byrmo/TT

Pehrson: "En kunskapskollaps"

Liberalernas partiledare Johan Pehrson beskriver Pisa-resultatet som allvarligt.


— Hur vi än vänder och vrider på mätningen visar den inget annat än en kunskapskollaps, det största tappet någonsin, säger han.

— Läget är allvarligt.

Han beskriver ett skolsystem som inte klarar av att jämna ut elevernas olika hemförhållanden.

— Det här är elever som kommer att få svårt att klara av kraven för vidare studier, det kommer påverka deras förutsättningar för att etablera sig på arbetsmarknaden. Utvecklingen bekräftar den verklighetsbild som många väljare har, att skolan har gått åt fel håll, säger han och fortsätter.

— Som integrationsminister ser jag att en missriktad och otillräcklig integrationspolitik har varit skadlig för det svenska skolsystemet. Det är tydligt att barn med utländsk bakgrund har det tuffare och presterar sämre.

TT
/
Senaste nytt

Domare nekar Trump på valsedel i Illinois

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

1 timme sedan
Genomsnittsutsläppen från nya personbilar minskade under 2023, och var förra året de lägsta som Transportstyrelsen uppmätt. Framför allt beror minskningen på att elbilarna har blivit fler.

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

3 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

3 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

igår 22:44
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.