En adventskalender som innehåller hasselnöt har återkallats från butikerna. Innehållsförteckningen var dold. Arkivbild.
En adventskalender som innehåller hasselnöt har återkallats från butikerna. Innehållsförteckningen var dold. Arkivbild. - Foto: Leif R Jansson/TT

Adventskalender med dolda nötter återkallas

Lidl återkallar en adventskalender där det gömmer sig hasselnötter bakom en del luckor, skriver Aftonbladet.


Kalendern säljs under namnet Ferrero Kinder Adventskalenderhus. Lidl Sverige har upptäckt att innehållsförteckningen inte är tillräckligt synlig. Etiketten måste öppnas för att informationen ska synas.

Adventskalenderhusen har därför plockats bort från butikshyllorna. Lidl uppmanar den som som har köpt produkten och är allergisk mot hasselnötter att lämna tillbaka den.

TT
/
/
Senaste nytt

Domare nekar Trump på valsedel i Illinois

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

1 timme sedan
Genomsnittsutsläppen från nya personbilar minskade under 2023, och var förra året de lägsta som Transportstyrelsen uppmätt. Framför allt beror minskningen på att elbilarna har blivit fler.

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

3 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

3 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

igår 22:44
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.