Polisen har larmats till en skola i Karlstad med anledning av uppgifter om en beväpnad person i området. Arkivbild.
Polisen har larmats till en skola i Karlstad med anledning av uppgifter om en beväpnad person i området. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Uppgifter om beväpnad man vid skola – eleverna inrymda

En skola i Karlstad har inrymts efter uppgifter om att en beväpnad person ska ha synts till i närheten av skolan, rapportera Nya Wermlands-Tidningen. Ingen har skadats i samband med händelsen.


Polisen larmades till skolan vid 11.30-tiden på fredagen och är på plats med ett flertal resurser.

– Vi fick ett samtal som vi värderar och skickar resurser till området i anslutning till den här skolan där vi söker av. Det finns också ett sjukhus i närheten och det är tätbebyggt område, säger polisens presstalesperson Anders Dahlman.

Flera skolor och förskolor har nu inrymts.

– Elever såg en beväpnad man i området i närheten av skolan, men det ska inte ha skett något fientligt angrepp. Ingen ska vara skadad, säger Maria Kjällström, skoldirektör i Karlstad, till Nya Wermlands-Tidningen.

Polisen vill dock inte bekräfta att det rör sig om en beväpnat person.

– Det är inget jag vill kommentera, säger Anders Dahlman till TT.

Även Centralsjukhuset i Karlstad har vidtagit åtgärder och uppmanat alla sina verksamheter att låsa sina dörrar, rapporterar SVT Värmland.

– All personal ska stanna kvar på sina arbetsplatser och får inte gå ut, säger Jens Magnusson, pressansvarig på Region Värmland, till SVT.

Vid 14-tiden på fredagseftermiddagen hade polisen fortfarande inte hittat personen.

– Vi får se vad vi landar i för brottsrubricering om det blir något, och så får vi se hur länge insatsen pågår, säger Anders Dahlman.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!